WhatsApp

Silicon poliuretanic Premium PU Sealant High Modulus, gri, 600ml

33,45 lei
Cu TVA
EPU0042

Descriere sumară

Etanşant foarte elastic şi un adeziv monocomponent de calitate superioară. După aplicare se întăreşte la umiditate artmosferică, formând o peliculă durabilă.

Cantitate
Produs disponibil pentru comenzi

PENOSIL Premium PU-Sealant High Modulus substanță de etanșare de înaltă calitate cu întărire la umiditate, cu un modul de elasticitate ridicat, în special rezistent la sarcini mecanice. Aderă la cele mai multe materiale de construcții, cum ar fi piatra, metalul și materialele din lemn, sticlă și suprafețe de plastic. Aderă bine la suprafețele poroase. Rezistent la apă, agenți de curățare, uleiuri, glucide, acizi și alcaline diluate. Izolează și sigilează atât pe interior cât și pe exterior. Agentul de etanșare întărit este rezistent la raze UV, umiditate și intemperii.

Domenii de utilizare

Lipirea panourilor, plintelor, glafurilor, pragurilor şi a diverselor piese utilizate în industria construcţiilor, în special la pardoseli.

Umplerea rosturilor.

Se foloseşte la caroserii şi la rosturile din confecţii metalice.

Etanşarea şi lipirea pieselor din industria constructoare de nave.

Ambalaj: Folie aluminiu 600ml (salam) - 20 bucăţi/bax.

Culoare: Gri

Termen de valabilitate: 12 luni, în amablajul original, sigilat, la temperaturi între +5°C şi +30°C.

Date Tehnice:

Timp de formare membrană: aprox. 70 minute

Timp de întărire: ≥3 mm/24 h

Densitate: 1,18 ± 0,05 g/cm³

Proprietăți etanșant întărit

Modulus la 100%, ISO 8339: aprox. 0,40 MPa

Modulus la rupere, ISO 37: aprox. 1,40 MPa

Recuperare elastică, ISO 7389: ≥70%

Elongație la rupere, ISO 8339: ≥600%%

Mișcare în rost: 25%

Duritate (Shore A): aprox 40

Rezistența la temperaturi după întărire: -40°C până la +80°C

Instructiuni De Folosire:

Suprafeţele care vor fi în contact cu siliconul trebuie să fie curăţate de praf, particule, grăsimi sau uleiuri.

Deschideți duza de aplicare a pistolului de silicon, introduceți pachetul în pistol și deschideți lateral prin îndepărtarea clemei de fixare. Puneți duza aplicatorului la capătul deschis și înșurubați capacul. Se recomandă să se aplice un strat subțire de PU-grund pe suprafețele poroase, cu scopul de a îmbunătăți aderența. După uscarea amorsei, puneți pe partea inferioară a rostului un șiret pentru rosturi care nu aderă la PU-agentul de etanșare. Se aplică material de etanșare în articulație, apăsând în mod repetat și uniform pe trăgaciul pistolului de silicon, trăgând lin duza de-a lungul îmbinării. Rosturile mai late ar trebui să fie acoperite în trei sesiuni de aplicare, acoperind cele două părți laterale iar apoi partea de jos a rostului. Apăsați materialul de etanșare temeinic pe marginile și fundul rostului, până când nu mai apar bule de aer. După aplicare, neteziți suprafața cu o racletă din cauciuc siliconic sau cu ajutorul apei cu săpun și îndepărtați excesul de material. Înlăturați banda de pe muchiile de îmbinare. Materialul de etanșare poate fi vopsit cu o vopsea de dispersie aderentă (acril, vinil) numai după uscarea lui completă. Se recomandă un test prelimiar pentru suprafețele vopsite. Mișcarea articulației poate provoca fisuri în stratul de vopsea dacă materialul etanșant nu este complet uscat.

Mod de aplicare:

Cu pistolul pentru aplicare silicon

Aderenta:

PIATRĂ

METAL

LEMN

STICLĂ

SUPRAFEȚE DIN PLASTIC