WhatsApp

Silicon sanitar Standard Sanitary, 280ml

20,37 lei
Cu TVA
2566

Descriere sumară

Etanşant din silicon rezistent la mucegai cu întărire acidă pentru lucrările de izolare şi etanşare în grupurile sanitare.

Culoare
Cantitate
Produs disponibil pentru comenzi

PENOSIL Standard Sanitary Silicone este un etanşant cu uscare acidă, rezistent la mucegai, raze UV, umiditate și schimbări de vreme, pentru lucrări de etanșare în camere sanitare. Aderă bine la aluminiu, sticlă, suprafețe lucioase, plăci ceramice, multe materiale plastice și majoritatea vopselelor.

Domenii de utilizare

Utilizat în lucrări de interior în încăperi sanitare, băi, bazine, dușuri, etanșări sisteme de apă, canalizări și țevi PVC și îmbinări în aplicații sanitare .

Ambalaj: Cartuş de 280ml, 12 bucăți/bax.

Culoare: Transparent, alb

Termen de valabilitate: 12 luni, în amablajul original, sigilat, la temperaturi între +5°C şi +30°C.

Date Tehnice:

Timp de formare membrană: 8-10 minute

Timp de întărire: 2,5-3 mm/24 h – transparent & 3,5-4 mm/24 h – colorat

Densitate: 0,95 g/cm³ – transparent &1,01g/cm³  - colorat

Proprietăți etanșant întărit

Creștere microbiologică ISO846: 1 – transparent & 2 - colorat

Rezitență la curgere ISO 7390: 0mm

Schimbare în volum ISO10563: 50 ± 1

Elongație la rupere ISO37: 840 ± 25% - transparent & 700 ± 25% – colorat

Rezistenţa la întindere ISO37: 2,4 ± 0,2 N/mm² – transparet & 2,2 ± 0,2 N/mm² – colorat

Modulus la elongație 100% ISO37: 0,4 ± 0,1 N/mm² -  transparent & 0,5 ± 0,1 N/mm² -  colorat

Duritate (Shore A): 25 ± 2 – transparent & 30 ± 2 – colorat

Rezistența la temperaturi: -40°C până la +100°C

Instructiuni De Folosire:

Suprafeţele care vor fi în contact cu siliconul trebuie să fie curăţate de praf, particule și grăsimi şi alţi contaminanţi. Suprafeţele non-poroase trebuie curățate cu solvent și un material textil nepufos. Resturile de solvent trebuie curățate înainte de a se evapora.

Cartuș de 280ml: Tăiați capătul filetat al cartușului și înșurubați duza de aplicare a materialului de etanșare. Se taie capătul filetat în așa fel încât să se producă o deschidere adecvată pentru aplicare. Puneți cartușul împreună cu aplicatorul în pistol și umpleți duza de aplicare cu material de etanșare, prin apăsări repetate a declanșatorul pistolului.

„Salam“ 600ml: Deschideți duza de aplicare a pistolului pentru silicon, introduceți pachetul în pistol și deschideți lateral aplicatorul prin îndepărtarea clemei de fixare. Se pune duza aplicatorului la capătul deschis și se înșurubează capacul. Se aplică materialul de etanșare în rost, apăsând în mod repetat și uniform pe trăgaciul pistolului de silicon, trăgând ușor duza de-a lungul îmbinării. După aplicare, neteziți suprafața și îndepărtați excesul de material. Asigurați o ventilație adecvată în toate locațiile comune. Rostul maxim recomandat pentru etanșare este de 30X20mm. Se poate folosi un textil de întărire. Asigurați o ventilație adecvată în toate locațiile rosturilor. În timpul procesului de întărire, asigurați-vă că nu există impurități ce se pot depune pe suprafață și că suprafața nu este afectată de o sarcină mecanică.

Mod de aplicare:

Cu pistolul pentru aplicare silicon.

Aderenta:

La aluminiu, sticlă, suprafețe lucioase, plăci ceramice, multe materiale plastice și majoritatea vopselelor.