WhatsApp

Etansant acrilic Penosil Gaps & Cracks, Alb, 280ml

12,33 lei
Cu TVA
H3575

Descriere sumară

("Silicon") Etanșant acrilic pentru rosturi și crăpături, plasto-elastic, monocomponent, pe bază de emulsie acrilică. Penosil Gaps & Cracks este un silicon etanșant acrilic pentru rosturi netede și curate înainte de vopsire.

GATA DE VOPSIRE ÎN 2 ORE

REZISTENT LA CRĂPĂTURI

DE 1,5 ORI MAI ELASTIC

PERMITE AJUSTARE ÎN PRIMELE 20 MINUTE

POTRIVIT PENTRU LUCRĂRI FINE

Cantitate
Produs disponibil pentru comenzi

GATA DE VOPSIRE ÎN 2 ORE

Cu etanşantul acrilic PENOSIL Gaps & Cracks (Rosturi şi Crăpături) puteți obține foarte ușor rezultate profesionale atunci când umpleți goluri şi fisuri. Este necesară curăţarea excesului de material folosit, înainte de vopsire. Chiar şi suprafeţele cu mişcare moderată pot fi vopsite în 2 ore de la aplicare. Astfel, veți economisi timp și veți finaliza lucrarea mai rapid. Etanşantul acrilic PENOSIL Gaps & Cracks este compatibil cu cele mai multe suprafeţe. Se recomandă un test de compatibilitate înainte de utilizare.

REZISTENȚĂ LA CRĂPĂTURI

PENOSIL Gaps & Cracks este un etanşant plasto-elastic, monocomponent, produs pe bază de emulsie acrilică, dezvoltat pentru flexibilitate şi rezistenţă la crăpături. Etanşantul acrilic PENOSIL Gaps & Cracks rezistă la expansiune şi contracţii fără a se crăpa sau deteriora.

DE 1,5 ORI MAI ELASTIC

Etanşantul acrilic PENOSIL Gaps & Cracks asigură izolaţie de durată şi formează îmbinări care pot rezista mişcărilor de până la ±7,5% fără a crăpa sau a-şi pierde aderenţa.

Domenii tipice de aplicare

Utilizat, în principal, pentru umplerea crăpăturilor din pereţi şi etanşarea articulaţiilor din aplicaţiile sanitare şi interioare. Remedierea micilor defecte de suprafaţă înainte de vopsire. Pentru densificarea suprafeţelor poroase. Umplerea crăpăturilor în beton, cărămidă, gips şi alte materiale şi a găurilor în urma folosirii şuruburilor.

Nu trebuie folosit cu:

Polietilenă (PE), polipropilenă (PP), PTFE (Tefl on®). Nu trebuie aplicat pe suprafeţe bituminoase sau altele asemănătoare care au uleiuri, plastifianți sau solvenţi. (ex: cauciuc sintetic sau natural, coloropren, EPDM sau PVC flexibil). Nu trebuie folosit în contact cu metale netratate, cu risc de oxidare. Din cauza numărului mare de lacuri şi vopsele disponibile, se recomandă un test de compatibilitate înainte de utilizare. 

Ambalaj: Cartuș de 280ml, 12 bucăți/bax

Culoare: Alb

Termen de valabilitate: 18 luni în ambalajul original, sigilat, la temperaturi între +0 °C şi +25 °C.

Date Tehnice:

Material de bază: etanșant acrilic pe bază de apă

Timp formare membrană: 5-7 minute

Densitate: 1,65g/cm³

Rată de uscare: 2,5 - 3mm/24h

Rezistenţă la debit: 0mm

Capacitate de mișcare în rost: ±7,5%

Recuperare elastică: <40%

Duritate (Shore A, ISO 868): 30 - 35

Temperatura la aplicare: de la +5°C până la +40°C

Rezistența la temperatură: de la -30°C până la +75°C

Modulus la alungire 100% (ISO 8339): 0,11MPa

Rezistenţă la tracţiune (ISO 8339): 0,15MPa

Alungire la rupere (ISO 8339): 180%

Instructiuni De Folosire:

Suprafeţele trebuie să fie curate, uscate şi fără urme de reziduuri vechi, praf , grăsime sau alţi contaminanţi care pot afecta aderenţa. Îmbinarea trebuie să fie prevăzută cu un material de suport dimensionat corect (de exemplu, cablu de PE). Se recomandă mascarea muchiilor de îmbinare cu bandă de mascare înainte de umplere. După pregătire, se aplică etanşantul acrilic PENOSIL EasyPRO Gaps & Cracks Acrylic cu un pistol de silicon adecvat. Se recomandă nivelarea cu ajutorul unui instrument umezit cu apă înainte de îndepărtarea surplusului de material pentru a obţine o suprafaţă perfect netedă. Netezirea nu este recomandată numai din motive estetice, ci şi pentru a asigura o aderenţă mai bună. Îndepărtaţi banda de mascare imediat după netezire şi curăţaţi imediat cu apă uneltele şi excesul de produs.

Mod de aplicare:

Cu pistolul pentru aplicare silicon.

Aderenta:

BETON

TENCUIALĂ/ GLET

IPSOS

GIPS-CARTON

CĂRĂMIDĂ

LEMN

PVC