WhatsApp

Ancoră chimică fără stiren OLIVE TQ-10S, gri, 300ml

44,33 lei
Cu TVA
M62431828C03G08

Descriere sumară

Rășină poliesterică fără stiren pentru ancorare chimică.

Cantitate
Produs disponibil pentru comenzi

OLIVÉ TQ‐10S este o rășină poliesterică pentru ancorări chimice rezistente la încărcărcări medii. Are un grad ridicat de tixotropie, drept pentru care poate fi aplicată atât pe suprafețe verticale, cât și pe suprafețe orizontale, având, de asemenea, și o uscare rapidă. Poate fi aplicată ușor atât pe suprafețe suport goale la interior, cât și pe suprafețe suport masive.

Domenii de utilizare

OLIVÉ TQ‐10S poate fi utilizată ca:

‐ Sistem de ancorare chimică universal pentru tije și șuruburi filetate, cârlige, tuburi și bare din oțel.

‐ Sistem de ancorare chimică pentru cărămizi, piatră, ciment, beton etc.

Ambalaj: Cartuș plastic de 300ml

Culoare: Gri deschis

Termen de valabilitate: 18 luni, în ambalaj original, sigilat, la temperaturi între +5°C și +30°C.

Date Tehnice:

Bază: Poliester saturat

Culoare: Gri deschis

Densitate: 1.7 g/ml la 200 C

COV (Compuși Organici Volatili): 12 g/litru de amestec

Instructiuni De Folosire:

Este un produs alcătuit din două componente, ambalate într‐un singur tub, prevăzut cu două spații concentrice. Se aplică cu ajutorul unui pistol convențional de calitate profesională, pentru aplicarea siliconului. Cele două componente se amestecă simultan, în momentul în care pistolul este acționat, datorită duzei pentru amestecare, care se amplasează la gura de ieșire a tubului. Înainte de realizarea ancorării chimice, trebuie verificat gradul de rezistență al suportului, precum și temperatura de utilizare. Punerea în operă și ajustarea produsului sunt posibile numai înainte de întărirea produsului.

Pregătirea ancorării chimice:

Atât suprafețele suport, cât și piesele ce urmează să fie ancorate, trebuie să fie curate, uscate și bine degresate, trebuie curățate de praf, oxid sau alte produse care ar putea provoca deficiențe în ceea ce privește aderența (a se utiliza o perie circulară și o suflantă cu aer sub presiune). În cazul în care ancorarea chimică se realizează pe o suprafață suport goală la interior, va trebui să se utilizeze o sită adaptată. În vederea alegerii burghiului cu dimensiunea potrivită, trebuie să se cunoască ce tip de tijă urmează să fie ancorată.

Pregătirea tubului:

Deșurubați capacul tubului și înșurubați duza pentru amestecare, în dreptul orificiului prin care urmează să iasă cele două componente le produsului. Amplasați tubul în pistol, introducând, mai întâi, capul acestuia. Exercitați presiune asupra pistolului, până când, cele două componente amestecate ale produsului, vor începe să iasă, având o culoare gri, omogenă (evitați utilizarea primilor 10 ml de produs care ies). Se începe injectarea produsului din fundul găurii către exterior, până când gaura se va fi umplut în proporție de 2/3. Se introduce elementul ce urmează să fie ancorat chimic, utilizând o ușoară mișcare de rotație (dacă este necesar, mențineți elementul în poziția corespunzătoare, cu ajutorul unui dispozitiv adecvat). Deșurubați duza pentru amestecare și înșurubați la loc capacul tubului. Duza menționată anterior este de unică folosință, drept pentru care, ea va trebui să fie înlocuită cu alta nouă, după fiecare aplicare, astfel încât să se împiedice obstrucționarea ieșirii produsului de către resturile de catalizator, în cazul următoarelor aplicări.

În cazul în care este necesar, curățați echipamentul cu diluant, înainte ca produsul să se întărească. Odată ce a polimerizat, produsul mai poate fi îndepărtat numai prin mijloace mecanice.

Mod de aplicare:

Cu pistolul pentru aplicare silicon.

Aderenta:

OȚEL

CĂRĂMIDĂ

PIATRĂ

CIMENT

BETON