WhatsApp

Adeziv spumă pentru polistiren Premium Polystyrol FixFoam 877, 750ml

32,91 lei
Cu TVA
A1538

Descriere sumară

Adeziv spumă pentru fixarea plăcilor izolatoare pe faţade şi fundaţii şi fixare a plăcilor ornamentale şi profile la interior. În comparaţie cu lipirea tradiţională a plăcilor de faţadă, la fixarea modernă cu adeziv spumă, aderenţa este mai uşoară, mai rapidă şi mai puţin costisitoare.

Cantitate
Produs disponibil pentru comenzi

PENOSIL Spumă pentru lipit polistiren pentru pistol este un adeziv poliuretanic monocomponent cu densitate scăzută pentru fixarea şi lipirea panourilor de izolaţie în lucrările de construcţie. Spuma adezivă are proprietăți adezive excelente şi de etanşare. Aderă bine la majoritatea materialelor de constucţie, cu excepţia teflonului, polietilenei şi suprafeţelor de silicon. Întărit, adezivul este un bun izolator termic şi fonic. A se ţine departe de razele UV şi lumina soarelui.

Domenii de utilizare

Fixarea plăcilor izolatoare pe faţade şi fundaţii.

Fixarea profilelor şi ornamentelor decorative.

Fixarea ţiglelor pentru acoperişuri şi izolare termică.

Izolare termică şi fonică.


Date Tehnice:

Uscare suprafaţă: 10 - 12 minute

Întărire: 30-40 minute

Uscare completă (la +23°C): 9-11 ore

Uscare completă (la +5°C): 24 ore

Aderenţă la EPS*: 0.033 N/mm²

Aderenţă la XPS**: 0.039 N/mm²

Densitate: 25 - 30 kg/m3

Rezistenţa la foc a spumei întărite: B2 (DIN 4102-1)

Scădere în volum: 0%

Punct de aprindere al spumei: 400°C

Capacitate extensibilă: 11,2 (BS 5241) N/cm2

Conductivitate termică: 0.034 W/m•K

Indice reducere acustică: RST,w = 60 dB

Rezistenţa la temperatură: termen lung: -50°C-+90°C / termen scurt: -65°C-+130°C

Randament: 5-8 m² pe suprafață perete

*EPS – Polistiren Expandat

**XPS – Polistiren Extrudat

Instructiuni De Folosire:

Tineți tubul de spumă în poziție verticală, fixați pistolul pe valva tubului de spumă, cu o mână țineți pistolul si cu cealaltă mână înșurubați tubul de spumă. Asiguraţi-vă că pistolul nu este îndreptat spre alte persoane atunci când este manipulat. Se agită bine produsul înainte de utilizare de minim 20 de ori. Debitul spumei se poate ajusta cu ajutorul trăgaciului pistolului. În caz de umiditate scăzută (sub 50% RH), suprafața trebuie umezită pentru că spuma expandează la umiditate. O suprafață umezită asigură o uscare mai rapidă și rezultate mai bune. La temperaturi scăzute, spuma trebuie încălzită la lucrul în încăperi calde sau sub apă. Temperatura camerei sau a apei nu trebuie să depășească +30°C. Aplicaţi spuma adezivă pe un panoul de izolaţie în cantitate egală pe suprafaţă, (3-4 cm de la margine). Se aplică o bandă pe centrul panoului, paralel cu latura cea mai lungă a acestuia (distanţa dintre benzi aproximativ 25cm). Aşteptaţi aproximativ 2 minute după aplicarea spumei, apoi apăsaţi pe panoul de perete. Poziţia panourilor lipite cu spumă de polistiren poate fi ajustată în termen de până la 5 minute după ce au fost fixate de perete. În cazul în care spuma este aplicată pe plafoane de balcoane sau pe suprafeţe mari, trebuie utilizate sisteme de fixare.

Mod de aplicare:

Cu pistolul pentru spumă

Aderenta:

La majoritatea materialelor de constucţie, cu excepţia teflonului, polietilenei şi suprafeţelor de silicon.